Postup: Cizrnu necháme v hrnci přes
noc namočenou, následně propláchneme a dáme na cca na 2 hodiny vařit, dokud
není cizrna měkká. Měla by jít jednoduše rozmáčknout. Cizrnu necháme
vychladnout. Na mírném ohni bez oleje orestujeme sezamová semínka a římský kmín,
poté rozmixujeme na pastu. Pokud s tím nechceme mít práci, můžeme použít
tahini pastu. Všechny ingredience vložíme do mixeru, rozmixujeme, vše se krásně
spojí a vytvoří hladký krém. Vložíme do mísy, vytvoříme důlek, zakapeme
olivovým olejem, ozdobíme mletou paprikou a sezamen.
Špaldové
placky
Ingredience:
200 g špaldová
mouka
100 ml studen.
voda
Špetka soli
Postup: Z mouky, vody a špetky soli
smícháme těsto, které necháme v lednici uležet. Pak si vytvoříme stejně
velké bochánky, které rozválíme na pomoučněném vále. Rozehřejeme si litinovou
pánev, na kterou placku položíme, necháme jen chviličku, obracíme, dokud se nám
nezačne nafukovat a nevidíme na ní lehce hnědá (jakoby připálená) kolečka,
otočíme ještě jednou a sundáme z pánve