Pavlína Dytrychová - Jóga Shala Vilémov 

Kitchari s mung dal

Kitchari s mung dal je velmi výživné a zdravé jídlo, které pročišťuje a posiluje naše agní, náš trávicí systém. Pohladí po těle a duši. Tento pokrm je velmi doporučovaný v ajurvédě.

Ingredience:

  • 1 hrnek basmati rýže

  • ½ hrnku žlutého mung dal

  • 6 hrnků vody

  • 1-2 šálky nakrájené sezónní zeleniny

  • 2 lž. ghí (nebo kokosový či sezamový olej)

  • 1lž.římského kmínu

  • 1lž.kurkumy

  • 1lž.koriandru

  • špetka soli

  • špetka asafoetida

Postup: Nejprve promyjeme rýži a mug dal, necháme přes noc namočené. Na pánvi zahřejeme ghí, přidáme nejprve koření a až se koření rozvoní přidáme rýži a mug dal, zalijeme vodou. Vaříme přibližně 20-30min, dokud nebude kičari měkké. V polovině vaření přidáme zeleninu.