Pavlína Dytrychová - Jóga Shala Vilémov 

Indické kokosovo – pistáciové kostky

Ingredience:

  • ¼ lžičky mletého kardamonu

  • 40 g sekaných pistácií

  • 40 g krupice

  • 30 g másla nebo ghí

  • 100 g strouhaného kokosu

  • 250 g mléka

  • 50 g cukru

  • 4 vejce

  • 250 g domácího salka (postupně vyváříme 0,75 l mléka s 65 g cukru)

  • 100 g smetany

  • 30 g plátků mandlí

Postup: Nejprve rozpustíme ghí, přidáme mléko, cukr, krupici, kokosovou mouku. Vaříme do husté kaše. Po vychladnutí, postupně zašleháme domácí salko, smetanu, vajíčka. Lehce zamícháme sekané pistácie, kardamon. Lijeme na vymazaný plech (30x12), posypeme plátky mandlí. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Vezmeme si větší plech, do kterého budeme moci vložit náš plech s kokosovo-pistáciovou směsí, naplníme ho vodou. Následně vložíme plech se směsí a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 40 min. Necháme vychladnout a krájíme malé kostky.